10 jaar Pampers en UNICEF

Pampers en UNICEF werken 10 jaar samen met één wens: Tetanus bij moeders en pasgeborenen wereldwijd uitbannen

De campagne '1 pak = 1 levensreddend vaccin'  heeft al 100 miljoen moeders en pasgeborenen helpen beschermen tegen tetanus in de afgelopen 10 jaar. Toch sterft er nog elke 11 minuten ergens op de wereld een pasgeborene aan de gevolgen van tetanus, terwijl dit met enkele vaccinaties voorkomen kan worden. De wens van Pampers en UNICEF luidt dan ook: Tetanus bij moeders en pasgeborenen wereldwijd uitbannen. 

Significante bijdrage 

UNICEF LogoHet Hoofd Gezondheid van UNICEF, Nina Schwalbe zegt het volgende over de bijdrage van Pampers: "In de afgelopen 10 jaar heeft de steun van Pampers een significante bijdrage geleverd aan het uitbannen van deze verschrikkelijke ziekte. In deze periode is het aantal moeders en baby's die tot de risicogroep behoren met 50% afgenomen.

Toch zijn er nog steeds 71 miljoen vrouwen en baby's die het risico lopen om tetanus te krijgen. De realiteit is dat tetanus met enkele vaccinaties heel eenvoudig te voorkomen is. Om deze reden is de samenwerking met Pampers voor ons zo belangrijk in de strijd om tetanus wereldwijd uit te bannen."

De belangrijkste cijfers


De cijfers over tetanus Pampers en UNICEF samenwerking

Pampers geeft steun in 21 landen

Pampers steunt verschillende vaccinatie-activiteiten in 21 landen* waar tetanus nog altijd een bedreiging vormt. Bovendien steunt Pampers ook het werk van UNICEF en andere partners die bijdragen aan deze strijd. Denk hierbij aan lokale overheden en lokale partners die helpen om de toegang tot dit levensreddend vaccin te vergroten.

* Afghanistan, Angola, Cambodja, CAR, Tsjaad, DRC, Ethiopië, Kenia, Mali, Niger, Nigeria, Pakistan, Filipijnen, Papoea-Nieuw-Guinea, Soedan, Zuid-Soedan, Somalië en Yemen.

Doe een wens campagne

Ter ere van het 10-jarig jubileum lanceren UNICEF en Pampers de 'Doe een Wens' campagne. Deze campagne is wereldwijd gelanceerd met de speciale Wishes video. Hierbij worden ouders uitgenodigd om een foto te delen van hun baby die een kaarsje uitblaast en zo een wens doet. Voor elke foto doneert Pampers een levensreddend vaccin.


Pampers Doe een Wens Campagne

Extra vaccins via Wehkamp

Dit jaar helpt Wehkamp voor de vierde keer mee tetanus bij pasgeborenen uit te bannen. Als partner van de Pampers-UNICEF campagne verdubbelt wehkamp van 1 oktober t/m 31 december 2015 de vaccins: van 5 naar 10 bij aankoop van een maandbox Pampers. In 2014 leverde dat maar liefst 532.553 vaccins op!


MEER OVER LUIERS

Alle Pampers merken op een rij

CBS: eerste kind kost 10.000 euro per jaar

Nodig vrienden en familie uit voor de Luierinfo-nieuwsbrief!

Facebook