Agent organiseert luier drive-in na arrestatie luierdief

Luiers inzamelen voor ouders in geldnood gebeurt vaker, maar afgelopen weekend in de Verenigde Staten op wel heel bijzondere wijze. Inwoners konden luiers en babydoekjes doneren bij een speciale luier drive-in op het politiebureau. 

De luier drive-in vond op 23 november plaats in Pewaukee, een stadje in de Amerikaanse staat Wisconsin. Aanleiding voor het evenement was de arrestatie van een luierdief eerder dit jaar. Agent Lucas Twelmyer arresteerde in Pewaukee een man die naar eigen zeggen geen geld had om luiers voor zijn kind te betalen.

Luier inzameling 

Het incident zette Twelmyer – zelf vader van een dochter van negen maanden – aan het denken. Hij realiseerde zich dat het voor sommige ouders niet vanzelfsprekend is om luiers te kunnen betalen en besloot een inzameling te organiseren. Die kwam er in de vorm van een luier drive-in op het politiebureau.

Luiers babydoekjes inzameling Pewaukee

Luiers, babydoekjes en voeding

Omwonenden hadden op 23 november de kans op de luier drive-in te bezoeken. Niet om luiers op te halen of te kopen, maar om luiers, babydoekjes, babyvoeding en andere babyspullen te doneren aan het goede doel.  

Luiers naar voedselbank

De inzameling was een groot succes. Volgens lokale media zijn op één dag meer dan vijfduizend luiers en vierduizend euro ingezameld. De spullen gaan naar de plaatselijke voedselbank, die binnenkort wil beginnen met het uitdelen van luiers en andere babyverzorgingsproducten.

Stelen van luiers

Het stelen van luiers gebeurt niet alleen in andere landen, ook in Nederland zijn gevallen bekend. Soms gaat het zelfs om het stelen van gebruikte luiers, zoals eerder dit jaar in het Gelderse Rijkerswoerd en in 2018 in Dongen (Noord-Brabant). 

Lees ook

Aankondiging luiers en babydoekjes inzameling Pewaukee


MEER OVER LUIERS

Moeder geschokt: naald in nieuwe luier

Hoe luiers duurzamer te maken?

Wegwerpluier of katoenen luier

Facebook