Bekende sporters helpen met plaatsen verschoontafels in herentoiletten

Pampers heeft bij het ambitieuze project waarbij het in korte tijd zeker vijfduizend verschoontafels wil plaatsen in herentoiletten in de Verenigde Staten hulp gekregen van verschillende bekende profsporters die het project ondersteunen. 

Pampers maakte afgelopen zomer bekend iets te willen doen aan het gebrek aan verschoontafels voor vaders in Amerikaanse openbare gebouwen en ruimtes. Aanleiding was een video van Donte Palmer, een vader uit Florida, die in september 2018 een foto verspreidde waarop te zien is hoe hij op hoogst curieuze wijze zijn baby verschoont terwijl deze op zijn benen ligt. 

Herentoiletten baby-onvriendelijk

Palmer deelde bovenstaande foto op Instagram onder de hashtag #squatforchange en trok onder meer de aandacht van Pampers. De luierfabrikant wil in samenwerking met Palmer en verschoontafel- en commodefabrikant Koala Kare vóór 2021 zeker vijfduizend verschoontafels plaatsen in herentoiletten in openbare gebouwen en ruimtes in zeker zeven Amerikaanse staten. Ze moeten het verschonen van baby's voor vaders makkelijker maken. 

Duizenden verschoontafels

Waarom? Pampers stelt dat 9 op de 10 vaders weleens een luier heeft willen verwisselen in een openbaar herentoilet, maar dit niet kon doen vanwege gebrekkige faciliteiten. Zo schreven we onlangs over een vader in Spanje die tevergeefs het vrouwentoilet in probeerde te komen om zijn baby te verschonen. Om dat probleem tegen te gaan wil Pampers onder meer verschoontafels neerzetten in buurthuizen, recreatiecentra en bibliotheken.

Profsporters bieden helpende hand

Pampers heeft de eerste paar honderd verschoontafels inmiddels geïnstalleerd. Op 26 oktober kreeg de fabrikant daarbij steun van zeven bekende American Football spelers. In het kader van Make a Difference Day hielpen zij bij de installatie van verschoontafels in hun woonplaatsen. Hoe dat ging zie je hieronder:


MEER OVER LUIERS

Luieruitslag, informatie en tips

Babypoep uitgelegd: alle kleuren van de regenboog

Hoeveel luiers per dag heb je nodig voor je baby?

Facebook