CBS: eerste kind kost 10.000 euro per jaar

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ouders bijna 10.000 euro per jaar uitgeven aan hun eerste kind. Dat is gemiddeld 17% van het besteedbaar jaarinkomen.

Kinderen kosten veel geld. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor kleding, kinderopvang, voeding, schoenen en luiers. Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat ouders jaarlijks bijna 10.000 euro uitgeven bij hun eerste kind. Het gemiddelde jaarinkomen van een gezin met minderjarige kinderen bedraagt volgens het CBS 58.500 euro waardoor de kosten van het eerste kind gemiddeld 17% van het besteedbaar inkomen bedragen. 

Als er nog een tweede kindje komt dan verdubbelen de kosten niet, maar deze nemen uiteraard wel toe. Volgens het CBS zijn de kosten voor twee kinderen samen gemiddeld iets hoger dan 16.000 euro. 

Gelukkig zijn er veel manieren om de kosten te verlagen. Zo kun je kleding bijvoorbeeld ook tweedehands kopen. Daarnaast kun je veel besparen door goed op de aanbiedingen van luiers en babydoekjes te letten. Hier helpen we je op Luierinfo.nl natuurlijk graag mee door alle aanbiedingen dagelijks voor je op een rij te zetten zodat je altijd de beste deal hebt!


MEER OVER LUIERS

Luier verschonen - benodigdheden

Bespaar meer dan 500 euro!

Moeder aangeklaagd voor moord na slaan baby om vieze luier

Facebook