EOS: "Drie luiers per dag!"

Veel ouders geven hun baby 5 tot 6 schone luiers per dag, terwijl 3 luiers ook voldoende zijn en voor veel minder afval zorgen! Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschapsmagazine EOS.

In het onderzoek is gesproken met duurzaamheidsmanager Bart Waterschoot van luierfabrikant Ontex. Hij geeft aan dat we tegenwoordig veel te vaak een luier verwisselen. Vroeger was er een verschil tussen dagluiers en nachtluiers, maar tegenwoordig bestaat dit verschil niet meer. "Vanwege het productiegemak worden tegenwoordig alle luiers gemaakt op nachtformaat", verduidelijkt Waterschoot.

Het levert een aanzienlijke besparing op!

Door maar 3 luiers per dag te gebruiken bespaar je niet alleen erg veel geld, maar spaar je ook het milieu. Van ons restafval bestaat 5 tot 8 procent uit luiers. Als we minder luiers gaan gebruiken zou dit dus aanzienlijk schelen!

Maar gaan we het ook echt doen?

Dat is natuurlijk de grote vraag. Waterschoot denkt niet dat ouders hun kinderen nog maar 3 keer per dag een schone luier gaan geven: "Dat gaat niet werken, de angst voor luieruitslag is groot". 

EOS

EOS is een wetenschappelijk tijdschrift dat wordt uitgegeven in Nederland en België. In het onderzoek is EOS ook op zoek gegaan naar de meest duurzame luier. De resultaten hiervan zijn te vinden op de website van EOS.

Gebruikt jouw kind meer dan 3 luiers per dag?

Als jouw kind meer dan 3 luiers per dag gebruikt kun je ook veel besparen door luiers in de aanbieding te kopen! Kijk hiervoor op onze aanbiedingen pagina!


MEER OVER LUIERS

Luiers redden chauffeur

Premium Protection Active Fit

Consumententbond test luiers: Pampers winnaar

Facebook