Gadget: Tweet bij natte luier!

Er is een nieuwe methode in Brazilië om te weten wanneer je kindje verschoond moet worden.

Er wordt een apparaatje (zie afbeelding) geplaatst op de luier, waardoor er een tweet wordt gestuurd als je kindje een natte luier heeft.

Luier.nl Redactie
28 mei 2013 13:14

GadgetGrappig

TweetPee

Op deze manier combineert Huggies Twitter met luiers. Er wordt een apparaatje, de TweetPee, aangebracht op de luier. De TweetPee is verbonden met internet en stuurt een tweet aan de ouders als de luier nat is. Op deze manier hoeven ouders dit dus niet zelf in de gaten te houden. Daarnaast is er een bijbehorende iPhone-App waarop bijgehouden wordt hoe vaak de ouders een luier verwisselen. Hierdoor krijgen ouders goed inzicht in het verbruik en kan ook bijgehouden hoeveel luiers er nog op voorraad zijn en of het dus bijna tijd is om nieuwe luiers te bestellen.

Meer informatie over de TweetPee kun je vinden op de website van Huggies.

Is TweetPee verstandig?

Het idee van bovenstaande app is leuk, maar wij van Luier denken niet dat veel ouders dit gaan gebruiken. Waarom zou je een gadget dat constant verbonden is met internet op je kindje vestigen? Daarnaast denken wij dat ouders heel goed zelf kunnen inschatten of de luier van hun kindje vervangen moet worden. Hiervoor hoeven de meeste ouders niet op hun telefoon te kijken.

Wij hebben nog niet gehoord dat de TweetPee ook in Nederland op de markt komt.

Deel