Gebroken beentjes bij verschonen

Een jonge moeder uit Swansea (Wales) gaat voor 16 maanden de cel in. Ze zou tijdens het luier verschonen te ruig met het kindje zijn omgegaan.

De fracturen werden ontdekt tijdens een routinecontrole door een arts en het kind werd direct naar het ziekenhuis overgebracht. De aanklager geeft aan dat de moeder extreem veel kracht moet hebben gezet bij het luier verschonen aangezien de botten niet zomaar breken. 

Moeder ontkent

Volgens de rechter pakte de vrouw het jongetje stevig bij de enkels toen hij gedurende het verschonen een beetje bewoog. Ze vertelde dat het jongetje in een wipstoeltje zat en vervolgens met zijn beentjes klem was komen te zitten onder een lage tafel. De rechter geloofde dat verhaal niet.

Recidivist

Dit was mede het gevolg van het feit dat de moeder al eerder kinderen moest afstaan na inmenging van de kinderbescherming. De baby is overgebracht naar een pleeggezin en maakt het goed. De beentjes zijn inmiddels weer hersteld. 


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!