Gemeente: Gebruik wasbare luiers!

Het restafval in de gemeente Rheden wordt nog maar eens in de drie weken opgehaald. Waar nu heen met de volle Pampers? De gemeente adviseert daarop wasbare luiers te gebruiken!

Wasbare luiers zorgen voor heel wat minder afval. Rhedense ouders die wel eens wasbare luiers uit willen proberen kunnen zich melden bij de gemeente, die een proef houdt.

Vuilnis minder vaak opgehaald

Wasbare luiersDe grijze container wordt in het vervolg nog maar eens in de drie weken opgehaald. Als je meerdere kinderen in de luiers hebt, wordt je container wel erg vol. 

Andere gemeenten plaatsen containers voor luiers bij kinderdagopvangcentra. In de regio Nijmegen worden ze binnenkort gescheiden ingezameld, omdat een afvalenergiecentrale de luiers tot compost wil recyclen.

Wasbare luiers

Rheden wil het anders doen, namelijk met wasbare luiers. Het gaat om wasbare luiers van een nieuwe generatie die modieus, praktisch en kostenbesparend zijn. De laatste mooie bijkomstigheid is dat ze zorgen voor veel minder afval.

Kom je uit de gemeente Rheden en zou je mee willen doen aan deze proef met wasbare luiers. Neem dan contact op ambtenaar Karolina Euler.


MEER OVER LUIERS

Zó bespaar je meer dan 500 euro op luiers!

Wanneer verschonen?

Luieruitslag, informatie en tips

Facebook