Hydrofiele luiers

Wat zijn hydrofiele luiers en wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Waarom niet gewoon Pampers gebruiken?

Met hydrofiele luiers kun je veel meer dan je denkt!

Ben je zwanger? In verwachting en is het de eerste? Reuze spannend allemaal, maar daarnaast gaat er ook een compleet nieuwe wereld voor je open. Natuurlijk heb je jezelf van te voren best wel eens verdiept in het baby leven. Maar toch komen er tijdens de zwangerschap nog een aantal dingen voorbij waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Een aantal hiervan staan op de kraamlijst oftewel de baby uitzetlijst. Bijvoorbeeld de Hydrofiele luiers.

Wat zijn hydrofiele luiers?

Hydrofiele luiersTja.. heel veel zwangere dames krabben zich een paar keer achter de oren. Wat zijn dan toch diehydrofiele luiers op de baby uitzetlijst? Ik ga toch gewoon Pampers gebruiken? 12 stuks staan er meestal op. Niet getreurd, heel veel zwangeren weten op voorhand niet wat het zijn en denken eigenlijk dat het een soort ouderwetse stoffen luier is. Maar dat had jij niet in je hoofd om te gaan gebruiken voor je kindje. Natuurlijk kun je hydrofiele luiers ook wel degelijk voor dat doeleind gebruiken. Maar over het algemeen worden hydrofiele luiers voor andere zaken omtrent je baby gebruikt.

Hoe gebruik je hydrofiele luiers?

Zo gebruik je de luiers voor het afdrogen van je kindje. Je maakt het bedje op met een hydrofiele luier in een punt gevouwen over het hoeslaken. Of je gebruikt ze als spuugdoek tijdens het voeden. Hydrofiele luiers zijn gemaakt van katoen. Als je ze koopt voelen ze nog redelijk ruw aan (al vind je hier ook kwaliteit verschil). Voor het gebruik moet je de hydrofiele luiers eerst wassen, ze worden dan zachter en zullen ook iets krimpen. Maar dan zijn ze heerlijk zacht en kun je hier prima je baby mee afdrogen. Wasbeurt na wasbeurt worden ze steeds een beetje zachter. Bovendien drogen hydrofiele luiers heel snel en nemen ze lekker weinig ruimte in beslag. Zo stop je er gemakkelijk eentje in je tas.

Hydrofiele luiers opgehangenDe hydrofiele luiers hebben meestal een afmeting van 65 of 70 cm in een vierkant. Naast de gewone afmetingen zijn er tegenwoordige ook grotere varianten verkrijgbaar. Die gebruik je in de zomer als laken of als bescherming tegen het zonnetje over de wandelwagen. En zodra je kindje uit de hydrofiele luier is gegroeid gaan ze vaak nog even mee in het huishouden. Veel poets klusjes worden stukken gemakkelijker met zo’n fijne zachte doek.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Dreumes enZo.


MEER OVER LUIERS

Hoeveel luiers zaten er in de buis? Antwoord winactie Negenmaandenbeurs

Bekende sporters helpen met plaatsen verschoontafels in herentoiletten

Luieremmers - voordelen en merken

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!