Kruidvat-luier als beste getest

En de winnaar is........ Kruidvat luiers! Het tv-programma KASSA heeft op 30 april 2011 luiers laten testen. Er werden 8 luiers getest door 17 jonge vaders.

De luier test

KASSA heeft 8 verschillende luiers twee maanden door 17 jonge vaders en hun kinderen laten testen. Daarnaast heeft het onafhankelijk onderzoeksbureau TUV Rheinland de luiers aan een aantal wetenschappelijke tests onderworpen. 

De uitkomsten van de luier test

De uitkomsten van de test vind je in onderstaande tabel. De luier van Kruidvat komt als beste uit de test! Uiteraard vind je op Luierinfo.nl informatie over de Kruidvat-luier. Ook houden wij voor je bij of de luier in de aanbieding is! 

Onder de tabel kun je de aflevering van KASSA zelf bekijken!

 Plaats 

Merk

Prijs

Cijfer

Opmerkingen

1.

Kruidvat

0,19

6,9

Een gezellige en fleurige luier die zelfs de ergste diarree heeft tegen gehouden. En omdat dit relatief ook een goedkope luier is, de duidelijke winnaar in deze luiertest. 

2.

Pampers Baby Dry

0,26

6,2

Het draagcomfort van deze luier wordt alom geprezen voor het absorptievermogen. Een groot minpunt is dat de luier door de grote vochtopname ook snel zwaar wordt. Het is wel de duurste luier uit de test.

3.

Toujours (Lidl)

0,14

6,1

Niet altijd goed bestendig tegen dunne ontlasting, en de sluiting was niet heel rekbaar maar verder een prima luier.

4.

Jumbo

0,15

5,9

Een stugge luier die wel goed om de beentjes sluit. Meerdere keren geklaagd dat de luiers naar urine ruiken.

5.

C1000

0,15

5,8

Wisselende ervaringen over absorptie. Daarom zullen sommige testers deze luier nooit als nachtluier gebruiken. Verder werd de luier als te klein maar wel te dik ervaren.

6.

Etos

0,19

5,7

Het is een goede elastische luier die goed om de beentjes sluit maar de maatvoering is erg klein.

7.

Bebino

0,14

4,3

Deze luier sluit niet goed om de beentjes waardoor de luier vaak heeft doorgelekt. Dit blijkt ook uit de TUVtesten. Door het lekken moest er veel vaker verwisseld worden dan normaal werd bevonden.

8.

Huggies

0,25

4,0

Deze luier lekt vaak door met alle ongemakken en viezigheid ten gevolg. Overigens kwam het absorptieprobleem bij de luier van Huggies ook bij de TUV test naar voren.

KASSA-uitzending van de luier test

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!