Luier tekort in Noorwegen

In Noorwegen is een prijzenoorlog aan de gang. Hierdoor zijn de prijzen van luiers de laatste tijd flink gedaald. Iets goeds zou je denken maar voor de Noorse betekent dat iets minder goeds. De lage prijzen van de luiers zorgen voor lege schappen in de supermarkten.

Luier tekort 

Het verlagen van de luier prijzen is natuurlijk een goede zaak! Maar volgens De Telegraaf heeft dit ook negatieve effecten voor jonge ouders. In het zuiden van Noorwegen is namelijk een tekort aan luiers ontstaan. 

Gevolgen prijzenoorlog

Gewoonlijk zijn de prijzen in Noorwegen heel erg hoog. Door de prijzenoorlog in supermarkten zijn de luiers nu echter erg goedkoop geworden en dit trekt ook buitenlanders aan die de goedkope luiers in hun eigen land met winst kunnen verkopen. Volgens de Noorse douane komen er vooral Litouwers en Polen op de goedkope luiers af. De luiers kosten nu ongeveer 4 euro per pak van 50 en dit is minder dan de helft van wat er in Litouwen betaald moet worden voor hetzelfde pak. Litouwers en Polen gooien dus hun hele auto vol om de pakken thuis met winst te verkopen. Er zijn zelfs mensen die met 80.000 luiers aan boord met de veerboot naar hun eigen land gaan. 

Uiteraard is dit allemaal geheel legaal maar dit zorgt er wel voor dat de Noorse jonge ouders soms voor een leeg schap staan in de supermarkt. 

Luierinfo.nl vindt het een hele goede zaak dat de luiers in Noorwegen zo goedkoop zijn en hoopt dat deze extreme aanbiedingen ook overwaaien naar Nederland. Het is dan aan de supermarkten om er voor te zorgen dat er genoeg luiers op voorraad zijn!


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!