Luierbank deelt miljoen luiers uit aan ouders in geldnood

Een bijzondere mijlpaal in de regio South Auckland in Nieuw-Zeeland. Vorige week schonk de regionale luierbank de miljoenste luier aan ouders in geldnood in het gebied.  

Luiers zijn duur, een behoorlijke kostenpost voor veel ouders en voor sommige gezinnen letterlijk onbetaalbaar. Dat is zeker het geval in de regio South Auckland in Nieuw-Zeeland, waar het gemiddelde inkomen lager ligt dan in veel andere gebieden in het land.

Huggies luiers

Het gevolg is dat veel gezinnen in de regio luiers soms niet zelf kunnen betalen. Luierfabrikant Huggies en de Nieuw-Zeelandse non-profit organisatie Plunket besloten daarom in 2017 de Nieuw-Zeelandse luierbank op te richten. De instantie schenkt luiers aan families die zelf niet in deze behoefte kunnen voorzien.

De keuze voor South Auckland – onderdeel van de provincie Auckland – was snel gemaakt; er wonen relatief veel kinderen van 0 tot 3 jaar oud en jaarlijks worden er dus veel baby's geboren. 

Miljoen luiers

De eerste Huggies luiers werden in 2017 uitgedeeld en afgelopen week werd de miljoenste luier weggeven, meldt Plunket. Het plan is om de luierbank uit te breiden en om ook luiers te gaan doneren in andere gebieden in Nieuw-Zeeland met een relatief jonge bevolking.

Besparen op luiers

Benieuwd hoe je zelf geld kunt besparen op luiers? We schreven eerder over dit thema:


MEER OVER LUIERS

Paasactie: win één van de 5 Pampers maandboxen! (Gesloten)

Luier verschonen - benodigdheden

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van nieuwe luiers?

Facebook