Luiers duurder door explosie?

Het is van belang dat de fabriek de komende weken opnieuw opgestart wordt.
Gebeurt dit niet, bestaat er kans dat de andere fabrieken niet genoeg kunnen produceren en de luier prijzen stijgen.

Explosie luier fabriek Japan

In de fabriek van het chemieconcern Nippon Shokubai waar super absorberend polymeer wordt gemaakt, heeft zaterdag 29 september 2012 een explosie plaatsgevonden. Één brandweerman is hierbij om het leven gekomen en 35 andere brandweermannen zijn gewond geraakt.

Super absorberend polymeer is een van de meest belangrijke delen van de wegwerp luier. Dit speciale materiaal zorgt ervoor dat plas wordt opgenomen in de luier en het niet weglekt. De luierfabriek in Japan heeft een marktaandeel van 20% en wilde juist de productie gaan opvoeren om aan de wereldwijde vraag te voldoen. 

Gevolg explosie

De fabriek ligt nu stil en er wordt niks meer geproduceerd. Als de fabriek in de komende weken niet opnieuw opgestart kan worden is het de vraag of andere fabrieken genoeg kunnen produceren voor de consument. Als dit niet het geval is, is het logisch dat de prijs van luiers omhoog zal gaan.
Hopelijk kan de fabriek dus weer snel opgestart worden!


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!