Pampergek terroriseert

Een dorpje in Zweden wordt geterroriseerd door een 'pampergek'. De dader steelt gebruikte pampers uit vuilniszakken en strooit de luiers rond in straten en op pleinen. De pamperfanaat zorgt voor boze bewoners en afval.

Luier.nl Redactie
18 november 2011 17:01

Milieu

Pamperfanaat zorgt voor puin

'Het lijkt onwaarschijnlijk maar het is niet leuk en we begrijpen niet waarom het gebeurt', zegt schoolhoofd Carina Bryngelsson in de Zweedse editie van The Local.

De school in Iggesund werd het eerste slachtoffer van de pamperfanaat die gebruikte luiers uit een container haalde. 'Op een maandagochtend troffen we onze speelplaats vol pampers aan', vertelt Bryngelsson. 'We dachten eerst dat het om een streek van een tiener ging maar het gebeurde een week later opnieuw.' De school plaatste containers en en stapten naar de politie.

Boze bewoners

Het afsluiten van de vuilnisbakken joeg de dader een residentiële woonwijk van het dorpje in. 'Er werden 200 pampers in een speeltuin gegooid en dat is niet prettig', zegt een slachtoffer van de pamperterrorist. 'De bewoners zijn het beu. Ze overwegen nu om de speeltuigen uit hun tuinen te halen. Zo houden ze de dader misschien weg uit hun vuilnisbakken.'

Politiechef Josef Wiklund staat voor een raadsel maar toont begrip voor de woede van de bewoners. 'Het is irritant en beledigend maar we roepen de bewoners op om samen te werken met de politie.'

Bron: AD.nl

Deel