Pampers en UNICEF

Sinds 2006 werken Pampers en UNICEF samen om tetanus bij moeders en pasgeboren baby's de wereld uit te helpen. Bij elke aankoop van een pak luiers schenkt Pampers één vaccin tegen tetanus aan UNICEF.

Waarom strijden Pampers en UNICEF tegen tetanus?

Elk jaar sterven 58.000 mensen aan de ziekte tetanus. Vooral moeders en pasgeborenen in arme delen van de wereld zijn hier erg kwetsbaar voor. Het erge hieraan is dat dit helemaal niet nodig is omdat de ziekte erg makkelijk te voorkomen is. Met twee vaccins is de (toekomstige) moeder drie jaar beschermd. En elke baby die zij in deze periode krijgt is beschermd tot twee maanden na de geboorte.

Wat houdt de actie in?

Procter & Gamble, de fabrikant van Pampers, en UNICEF hebben in 2006 besloten om met het motto "1 pak Pampers = 1 Vaccin" samen de strijd aan te gaan tegen tetanus.

Bij elk pak Pampers dat verkocht wordt schenkt Pampers 1 vaccinatie aan UNICEF. Met deze actie heeft Pampers wereldwijd al meer dan 300 miljoen vaccins gedoneerd! In Nederland loopt de actie elk jaar van 1 oktober tot 1 januari. 

'Prikken voor Prikken'

Naast de hierboven genoemde actie houden Pampers en UNICEFook een Prikken voor Prikken actie. Via kinderdagverblijven en peuterspeelzalen worden speciale prikpoppen verspreid, die kinderen kunnen versieren, inkleuren en uitprikken. Voor elke prikpop doneert Pampers een tetanusvaccin aan UNICEF.

Resultaten van de actie

Door de prachtige samenwerking komt het uiteindelijke doel in zicht. Procter & Gamble en UNICEF hopen tetanus onder moeders en baby's uit te bannen. Dankzij de actie zijn al in 36 landen inentingsactiviteiten gesteund. In tien van die landen is tetanus al volledig uitgebannen. 

Wil je meer weten over de actie van Pampers en UNICEF?

Als je meer wilt weten over de actie kun je kijken op de website van UNICEF. Daarnaast kun je je steentje bijdragen door tijdens de actieperiode Pampers te kopen. 


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!