Pampers steeds duurder!

Gezinnen met jonge kinderen hebben het door de flinke prijsstijging van Pampers luiers financieel extra zwaar. De totale luier kosten stijgen tot wel €700,- per jaar. Houd daarom alle luieraanbiedingen in de gaten!

Pampers prijsverhoging

Pampers zijn in november bij alle winkelketens in Nederland significant duurder geworden. Zo ging bij de Etos de prijs van een voordeelpak Pampers van €13,49 naar €16,49. Een stijging van maar liefst 22%. Bij andere winkels als Albert Heijn en Kruidvat is een soortgelijke stijging te zien. De verhoging van de prijzen is bij zowel de enkelpakken, de voordeelpakken, de midpakken als de reuzenpakken doorgevoerd.

Kanttekening

Bij de verhoging van 22% voor een pak Pampers luiers moet wel een kanttekening worden geplaatst. Een standaard midpak Pampers luiers bestond uit 38 luiers. Dit aantal is veranderd en in een standaard pak zitten nu 40 luiers. Desalniettemin is de prijs van een standaard Pampers luier ongeveer 2,5 cent duurder geworden: van €0,263 per luier naar €0,288 per luier. Dit is een stijging van 10%, nog steeds niet mis.

Vreemde situatie

“In oktober was de prijs van een enkelpak Pampers bij de Jumbo supermarkt €9,59. In november ligt deze prijs op €10,95 en worden Pampers in de aanbieding voor €10,00 aangeboden. De aanbiedingsprijs is nu dus hoger dan de normale prijs in oktober, een hele vreemde situatie”, aldus Jaspers van Luierinfo.nl. “Luiers zijn voor ouders een grote kostenpost. Ik raad alle ouders aan om goed naar de aanbiedingen te kijken en prijzen te vergelijken voordat ze luiers kopen. Ouders kunnen meer dan €500,- besparen als de luiers altijd in de aanbieding worden gekocht”.

grafiek-prijs-verhoging-pampers

De website http://www.luierinfo.nl/ wordt maandelijks door ruim 10.000 mensen bezocht. Hierbij is vooral de aanbiedingen pagina erg populair. Hierop worden dagelijks de luier aanbiedingen van alle verschillende luier merken bijgehouden. Pampers is het merk dat het meest in de aanbieding is in de verschillende supermarkten en drogisterijen.

Bekijk hier alle actuele Pampers aanbiedingen.

Update en reactie van Pampers:
Er wordt aangegeven dat Pampers luiers in 1 week tot wel 22% in prijs zijn verhoogd. Dit is feitelijk onjuist omdat er verschillende – overigens niet overal verkrijgbare – verpakkingen vergeleken worden met verschillende inhoud van aantal luiers, in dit geval een vergelijking van een pak met 52 luiers tegenover 58 luiers. Het is een feit dat we voor het eerst in jaren door de verhoging van grondstofprijzen de adviesprijs van Pampers beperkt hebben moeten verhogen en dat we die stijging ook terug zien in de consumentenprijs die door de winkelier wordt vastgesteld. Voor onze meest verkochte Pampersvariant uit de Baby Dry-lijn betekent dit een verhoging van de consumenten adviesprijs van ongeveer 2,5 cent per luier. Pampers luiers zijn verkrijgbaar in 3 verschillende prijs segmenten, waaronder de nieuwe Simply Dry, en daarnaast bieden wij Pampers luiers aan in voordeel verpakkingen. Ook zijn Pampers luiers regelmatig in de aanbieding, waardoor wij verwachten de consument een passende keuze te kunnen aanbieden.


MEER OVER LUIERS

Unieke dagaanbieding Baby-Dry

Luier van zeewier en algen: duurzaam en goed voor de huid

Pampers luiers vs. Zwitsal luiers

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!