Uitslag regelt gratis luiers

Sabine Uitslag regelt luiers voor babyhuis na een misser van winkelketen Kruidvat. Haar foto was per ongeluk gebruikt voor een reclamecampagne. 

Het vroegere CDA-kamerlid, popartieste en directeur in de zorg heeft de luierdonatie als goedmakertje bij het Kruidvat bedongen. De Dordtse stichting van Barbara Muller vangt baby's op van ouders die tijdelijk niet zelfstandig voor hun pasgeboren kind kunnen zorgen.

Bewerkte foto

Volgens een woordvoerder van Kruidvat was het overigens 'helemaal niet de bedoeling dat haar afbeelding gebruikt zou worden'. Ze dook gisteren ineens op in de nieuwe Kruidvat-campagne 'Pak aan prijzen'.

Het gaat volgens Sabine om een bewerkte foto van jaren geleden. Die werd destijds gebruikt in de CDA-verkiezingscampagne. Het was Uitslag zelf die wel erg veel overeenkomsten zag in de Kruidvat folder en het op Twitter postte.

Twitter bericht Sabine Uitslag over folder Kruidvat

Twitter reacties van Sabine Uitslag en Barbara Muller

Berichten

Sabine heeft Kruidvat woensdagmorgen om een reactie gevraagd. "Een rare gewaarwording als je jezelf zo terugziet. Ik wist van niets. Mensen denken nu dat ik meedoe aan de Kruidvatreclame.

Ik kreeg gisteren van alle kanten berichtjes met vragen hierover", zei ze woensdag tegen Dagblad Tubantia. Het portret van Uitslag was bewerkt, waardoor het door het hoge contrast leek op een tekening.

Ze kwam op het idee om Kruidvat als goedmakertje om 17.000 gratis luiers te vragen voor het Dordtse Babyhuis. "Ze moesten er bij het Kruidvat nog even over nadenken, maar belden al snel terug omdat ze wel wilden meewerken".

Foto's van internet

Het Amsterdamse reclamebureau BeyenMeyer, dat de campagne uitvoerde, blijkt op internet foto's te hebben verzameld van vrolijk kijkende vrouwen.

"Die zijn als voorbeeld naar de illustrator gestuurd. Niet met de bedoeling die 'over te trekken', zegt Lodewijk van der Peet, managing director van BeyenMeyer, tegen deze krant. "Met de illustratie van Sabine is dat helaas wel gebeurd. Schokkend, want dat is niet zoals het hoort".

Bron: AD.nl


MEER OVER LUIERS

Kleuters door juf uit luiers!

Wegwerpluier of katoenen luier

Luier verschonen - benodigdheden

Facebook