Vader mag vrouwentoilet niet in om luier te verschonen

Medewerkers van een restaurant in klein dorp in Spanje hebben begin oktober voor ophef gezorgd omdat zij een vader die een luier wilde verschonen geen toegang gaven tot een commode in het vrouwentoilet.

Dat meldt de Consumentenbond van de Spaanse regio Valencia. Het incident gebeurde op 6 oktober in een restaurant in Náquera, een klein dorp aan de oostkust van het land. Daar liep een man tijdens een diner met zijn vrouw naar de toiletten om de luier van hun baby te verschonen, maar ontdekte hij dat er alleen een commode in het vrouwentoilet stond.

Luier verschonen mag niet 

Volgens lokale media toonden aanwezige vrouwen begrip voor de situatie, maar werd de vader vlak voor het binnenlopen van het vrouwentoilet staande gehouden door een bediende die hem de toegang belette. Vervolgens moest de moeder uit het restaurant komen om de luier alsnog te verwisselen.

Klacht na luierincident 

Het echtpaar diende na het luierincident een klacht in, maar het restaurant in Náquera blijft vooralsnog bij haar standpunt. In een verklaring noemen de eigenaren het vrouwentoilet “een intieme en veilige omgeving” waarin mannen niet mogen komen, zelfs niet om een baby te verschonen. Wel had men de man naar eigen zeggen een alternatieve verschoningsruimte moeten bieden.

Gendergelijkheid

De plaatselijke Consumentenbond zegt de gebeurtenis in het Spaanse restaurant te betreuren en spreekt van een schending van de hedendaagse normen op het gebied van gendergelijkheid. De organisatie pleit ervoor om commodes in openbare instellingen te allen tijde voor zowel vaders als moeders toegankelijk te maken om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Hoe kun je bepalen dat je kind een vieze luier heeft en dat het dus tijd is om deze te vervangen? Lees wanneer het tijd is om je baby te verschonen


MEER OVER LUIERS

Welke zwemluiers moet ik kopen?

Pampers maat 7 geïntroduceerd

Fabriek om luiers te recyclen nog niet open, inzameling gaat door

Facebook