Vliegtuig weigert luier

Een zieke 95-jarige vrouw mocht niet aan boord gaan van een vliegtuig in Florida omdat ze een natte luier aan had. Uiteindelijk heeft zij op het nippertje haar vlucht gehaald.

Een natte luier heeft nadelen

De beveiliging op het Northwest Florida Regional Airport hield Lena Reppert zaterdag drie kwartier vast. De hoogbejaarde vrouw lijdt al jaren aan leukemie en heeft niet lang meer te leven. Ze had haar dochter in Florida bezocht en wilde zaterdag terugvliegen naar Michigan. Volgens dochter Jean Weber was dat waarschijnlijk de laatste keer dat ze haar moeder in leven had gezien.

Toen Reppert aansloot in de rij bij de incheckbalie, pikten beveiligingsbeambten haar eruit omdat ze in een rolstoel zat. Rolstoelen krijgen een speciale veiligheidsbehandeling omdat ze niet door de metaaldetectorpoortjes gaan.

“Ze namen mijn moeder apart en twee agenten begonnen haar te fouilleren”, vertelde Weber tegen Fox News. “Uiteindelijk vonden ze iets hards en ze dachten dat het mogelijk een verborgen wapen was.”

Vervolgens werd de oude vrouw naar een aparte ruimte gereden waar ze aan een grondige inspectie werd onderworpen. Daar stuitten de bewakers op een incontinentieluier. “Die was hard omdat het ondergoed samengepropt zat.” Na drie kwartier gaven de beveiligers Reppert twee mogelijkheden: of ze moest een ander vervoersmiddel zoeken, of ze moest de luier uittrekken. Aldus geschiedde en Reppert haalde uiteindelijk op het nippertje haar vlucht. De Transport Security Association ontkent dat Reppert gedwongen is haar luier uit te trekken.


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!