Week van de wasbare luier

De Renkumse onderneming Kaatje Katoen, een bedrijf gespecialiseerd in wasbare luiers, is actief tijdens de internationaal georganiseerde "week van de wasbare luier" van 16 t/m 21 april.

Afwasbare luiers Kaatje Katoen

Tijdens de internationale week van de wasbare luier gaat Kaatje Katoen massaal verschillende gemeenten in Nederland warm maken om subsidie te overwegen bij gebruik van wasbare luiers. Het "subsidiemes" snijdt aan twee kanten. Door (a.s.) ouders een korting te geven op de aanschaf van wasbare luiers moedig je het gebruik aan en heeft de gemeente minder afval te verwerken.

Gemakkelijk in gebruik

Steeds meer ouders kiezen voor wasbare, milieuvriendelijke luiers. Ze zien eruit als een wegwerpluier en het omdoen is net zo gemakkelijk. De luiers zijn hip, zacht, ademend en gemaakt van materialen zoals bamboe, eco-katoen en kunstvezels. Daarnaast is bewezen dat kinderen in een wasbare luier eerder zindelijk zijn.

Schoon milieu

Eén van de doelstellingen van Kaatje Katoen is de afvalberg te verminderen. Kaatje Katoen wil ouders en de overheid bewust maken van het feit dat je door het gebruik van wasbare luiers de afvalberg aanzienlijk verkleint. Een baby in een wegwerpluier produceert 600 kg afval per jaar. Als je elke dag één wegwerpluier vervangt door één wasbare luier bespaar je al gauw 130 kg afval per jaar. Een stimulans vanuit de overheid zou het aantal wasbare luier.gebruikers kunnen vergroten en de afvalberg daarmee kunnen verkleinen. 

Zie ook: http://www.kaatjekatoen.nl


MEER OVER LUIERS

Facebook

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!