Informatie over luiers en babydoekjes

Prematuur luiers: alles wat er te weten valt

Prematuur luiers zijn veel kleiner dan de "normale" luiers. Dit is echter niet het enige verschil waar de speciaal ontworpen prematuur luiers aan voldoen. 

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van nieuwe luiers?

Het kiezen van de juiste luier voor je kindje is niet eenvoudig. Weet je niet goed welke luier je moet kopen, of wil je van merk veranderen? We zetten op een rij waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste luier voor je kindje.

Hoeveel luiers per dag heb je nodig voor je baby?

Hoeveel luiers of Pampers per dag heb je nodig om je baby te verschonen? Dit aantal verschilt per baby en dus is op die vraag geen eenduidig antwoord te geven. Een indicatie is er wel. Na vier jaar kom je uit op ruim zevenduizend luiers!

Zit er een houdbaarheidsdatum op luiers?

Heb jij je wel eens afgevraagd of luiers een houdbaarheidsdatum hebben? Veel ouders weten niet zeker of oude luiers nog effectief zijn en dus zoeken we uit of je jaren geleden gekochte luiers nog steeds kunt gebruiken.

Zindelijk worden: hoe maak ik mijn kind snel zindelijk?

Je kind wordt niet automatisch zindelijk. Hier heb je zelf veel invloed op. Met onze tips wordt je kind hopelijk sneller zindelijk en hoef je geen luiers meer te kopen!

De geschiedenis van de luier

De geschiedenis van de luier gaat terug tot de klassieke oudheid. Hoe heeft de luier zich ontwikkeld tot het product zoals we het we nu kennen? We gaan terug in de tijd.

Luieremmers - voordelen en merken

Wat is een luieremmer en wat moet je weten voor je de juiste luieremmer kiest? 

Daarom kies je voor luierbroekjes!

Ben jij benieuwd wat de plus- en minpunten zijn van luierbroekjes? Wat kunnen ze voor jou en je kindje betekenen en wat is er nou zo anders aan? Lees het nu! 

Welke maat luier heb ik nodig?

Luiers hebben verschillende maten. Maar welke maat heeft jouw kindje nodig? Dat hangt af van het gewicht van je kindje, maar ook van het luier merk! Check nu welke maat jouw kindje nodig heeft!

Alle Pampers merken op een rij

Pampers bestaat al sinds 1965. Sinds die tijd zijn er een hoop veranderingen plaatsgevonden in het assortiment! In dit artikel zetten we de verschillende Pampers luiers op een rijtje die op dit moment beschikbaar zijn op de Nederlandse markt zijn.

Luier verschonen - benodigdheden

De beentjes van je baby in de ene hand, de vieze luier in de andere en de schone luier helemaal aan de andere kant van de kamer! Voorkom dit probleem met onze lijst. 

Luiers en milieuvriendelijkheid

Luiers zijn niet milieuvriendelijk. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven om luiers milieuvriendelijker te maken!

Zó bespaar je meer dan 500 euro op luiers!

Luiers zijn duur en dus een grote kostenpost voor jonge ouders. Door hier gebruik van te maken kun je meer dan 500 euro besparen, en als je goed oplet zelfs nog veel meer! Hieronder vind je een rekenvoorbeeld.

 

Wasbare luier: waar bestaat het uit?

Herbruikbare luiers zijn het ecologische alternatief voor de wegwerpluier. Maar waar bestaat een wasbare luier eigenlijk uit? Lees nu alles over deze interessante luiers!

Luiers verschonen in 10 stappen

Een pasgeboren baby gebruikt ongeveer 8 luiers per dag. Dat betekent dus ook 8 keer verschonen. Het mooiste is dan ook om die 8 keer zo efficiënt mogelijk te doen. Lees daarom het 10-stappenplan voor het verschonen van een luier!

Wanneer verschonen?

Hoe kun je bepalen dat je kindje een vieze luier heeft en dat het dus tijd is om de luier te vervangen? 

Luieruitslag, informatie en tips

Wat is luieruitslag is en hoe wordt het veroorzaakt? Hier vind je tips en tricks om luieruitslag te voorkomen en te genezen.

Wanneer is je kindje zindelijk?

Bij elk kind is het anders maar toch proberen we enkele "richtlijnen" te geven over zindelijkheid, zodat je tenminste een idee hebt!

Voor- en nadelen wasbare luiers

De wegwerpluier en de wasbare luier. Beiden hebben ze voor- en nadelen voor het milieu, het gebruik, het gemak en ook voor de babybilletjes.

Kosten: wegwerp vs. wasbare luiers

Er zijn verschillende soorten luiers. Luiers die je opnieuw kunt gebruiken door ze te wassen en de wegwerpluier. Welke is het handigst en welke luier is het goedkoopst?

Wasbare luier ecologisch wassen

Wegwerpluiers laten een grote ecologische voetafdruk achter. Daarom kiest men steeds vaker voor wasbare luiers! Lees hier alles over hoe je milieuvriendelijke luiers wast.

Zwemluiers - info en merken

Waarom gebruik je zwemluiers, welke merken zijn er, wat zijn de verschillen en waar zijn ze te koop?

MEER OVER LUIERS

Zindelijk worden: hoe maak ik mijn kind snel zindelijk?

Alle Pampers merken op een rij

Pampers Nog Even Dagen

Facebook