Daarom kies je voor luierbroekjes!

Ben jij benieuwd wat de plus- en minpunten zijn van luierbroekjes? Wat kunnen ze voor jou en je kindje betekenen en wat is er nou zo anders aan? Lees het nu! 

Voordelen voor je kind  

Een luierbroekje geeft meer bewegingsvrijheid aan je kind dan een luier met een plakstrip. Je kind hoeft niet stil te liggen maar doet actief mee tijdens het verschonen. Dit is ook goed voor zijn motoriek.

Als je kind veel beweegt dan kan de plakstrip van een gewone luier losschieten waardoor je kind toch een natte broek krijgt. Een luierbroekje kan alle bewegingen van je dreumes aan! En doordat je kind niet gedwongen wordt om stil te liggen op een kussen, wordt het verschonen van een luier een stuk leuker!

Voordelen voor jou als ouder

Het verschonen van een luierbroekje gaat sneller en makkelijker dan het verschonen van een luier met een plakstrip. Super handig als je haast hebt of geen aankleedkussen bij de hand hebt! Doordat je kind het verschonen van een luierbroekje als prettiger ervaart dan het verschonen van een gewone luier, zie je er als ouder minder tegenop om de luier te verschonen. En mama's opgelet: uit onderzoek blijkt dat veel papa's eerder geneigd zijn om een luier te verschonen als hun kind een luierbroekje draagt!

Luierbroekjes en zindelijkheid

Het gebruik van luierbroekjes is een goed begin van een zindelijkheidstraining. Je kind kan zijn broekje dan zelf uit- en aantrekken als hij op het potje of op de wc zit. Dit vergroot zijn zelfstandigheid en maakt de weg naar zindelijkheid makkelijker en leuker.

Welke luierbroekjes zijn er?

De meeste luiermerken hebben ook een luierbroekje. Luierbroekjes van de bekende merken zijn bijvoorbeeld Pampers Premium Protection Pants, Pampers Baby-Dry Pants en Huggies Ultra Comfort Pants. Op Luierinfo.nl vind je nog meer luierbroekjes van andere merken, waaronder luierbroekjes van huismerken! 

Maar vergeet niet...

... dat een luierbroekje minder handig is als je kindje een broek en schoenen draagt. In dit geval moet je eerst zijn schoenen en broekje uittrekken voordat je het schone luierbroekje aan doet.

... dat luierbroekjes vaak duurder zijn dan luiers met een plakstrip, vergelijk ze nu!

Wellicht vind je dit ook interessant

Wanneer verschonen?

Hoe kun je bepalen dat je kindje een vieze luier heeft en dat het dus tijd is om de luier te vervangen? 

Zwemluiers - info en merken

Waarom gebruik je zwemluiers, welke merken zijn er, wat zijn de verschillen en waar zijn ze te koop?


Facebook

MEER OVER LUIERS

Hoeveel luiers per dag heb je nodig voor je baby?

Zindelijk worden: hoe maak ik mijn kind snel zindelijk?

Babypoep uitgelegd: alle kleuren van de regenboog