Daarom kies je voor luierbroekjes!

Het verschonen van een luier is meestal zo gepiept maar als je kind beweeglijker wordt is het verschonen van een luier een hele klus. Het valt dan niet mee om je dreumes stil te laten liggen tijdens het verschonen want hij wil staan en bewegen. Afleiding als een speeltje of een gek gezicht trekken werkt maar even en hoe harder je probeert om hem stil te krijgen, hoe meer weerstand je krijgt. Lastig, zeker als je haast hebt. Probeer in dit geval een luierbroekje in plaats van een luier met een plakstrip want het gebruik van luierbroekjes heeft veel voordelen!

Voordelen voor je kind  

Een luierbroekje geeft meer bewegingsvrijheid aan je kind dan een luier met een plakstrip. Je kind hoeft niet stil te liggen maar doet actief mee tijdens het verschonen. Dit is ook goed voor zijn motoriek. Als je kind veel beweegt dan kan de plakstrip van een gewone luier losschieten waardoor je kind toch een natte broek krijgt. Een luierbroekje kan alle bewegingen van je dreumes aan! En doordat je kind niet gedwongen wordt om stil te liggen op een kussen, wordt het verschonen van een luier een stuk leuker!

Voordelen voor jou als ouder

Het verschonen van een luierbroekje gaat sneller en makkelijker dan het verschonen van een luier met een plakstrip. Super handig als je haast hebt of geen aankleedkussen bij de hand hebt! Doordat je kind het verschonen van een luierbroekje als prettiger ervaart dan het verschonen van een gewone luier, zie je er als ouder minder tegenop om de luier te verschonen. En mama's opgelet: uit onderzoek blijkt dat veel papa's eerder geneigd zijn om een luier te verschonen als hun kind een luierbroekje draagt!

Luierbroekjes en zindelijkheid

Het gebruik van luierbroekjes is een goed begin van een zindelijkheidstraining. Je kind kan zijn broekje dan zelf uit- en aantrekken als hij op het potje of op de wc zit. Dit vergroot zijn zelfstandigheid en maakt de weg naar zindelijkheid makkelijker en leuker.

Welke luierbroekjes zijn er?

De meeste luiermerken hebben ook een luierbroekje. Luierbroekjes van de bekende merken zijn bijvoorbeeld Pampers Premium Protection Pants, Pampers Baby-Dry Pants en Huggies Ultra Comfort Pants. Op Luierinfo.nl vind je nog meer luierbroekjes van andere merken, waaronder luierbroekjes van huismerken! 

Maar vergeet niet...

... dat een luierbroekje minder handig is als je kindje een broek en schoenen draagt. In dit geval moet je eerst zijn schoenen en broekje uittrekken voordat je het schone luierbroekje aan doet.

... dat luierbroekjes vaak duurder zijn dan luiers met een plakstrip, kijk dus naar de aanbiedingen!

Wellicht vind je dit ook interessant

Alle Pampers merken op een rij

Er heeft de laatste tijd een kleine verschuiving van Pampers merken plaatsgevonden. In dit artikel zetten we de verschillende Pampers luiers op een rijtje die op dit moment beschikbaar zijn op de Nederlandse markt zijn.

Kosten: wegwerp vs. wasbare luiers

Er zijn verschillende soorten luiers. Luiers die je opnieuw kunt gebruiken door ze te wassen en de wegwerpluier. Welke is het handigst en welke luier is het goedkoopst?


Facebook

MEER OVER LUIERS

Welke zwemluiers moet ik kopen?

Zwemluiers - info en merken

Luiers verwerkt tot brandstof: start-up wint prestigieuze prijs