De Slimme Luier

Snelle vervanging van een vieze luier is een uitdaging voor verzorgers van oudere of bedlegerige patiënten. Onderzoekers zijn nu bezig met een systeem dat een signaal afgeeft als de luier is gebruikt.

Informatiesysteem voor vieze luier in de ouderenzorgHet systeem bestaat uit een vervangbare sensor strip en bijbehorende software. De sensorstrip geeft een seintje wanneer een luier moet worden vervangen. Verzorgers kunnen dat signaal bijvoorbeeld via een SMS-bericht ontvangen.

Patiënten liggen hierdoor 90% minder tijd in een natte, vervuilde luier. Dit voorkomt huiduitslag en eventuele infecties bij patiënten. Doordat verzorgers minder vaak handmatig hoeven te controleren hebben ze ook meer tijd voor andere verzorgende taken.

De slimme luier

Het systeem bestaat uit een vervangbare sensor strip en bijbehorende software. De sensorstrip geeft een seintje wanneer een luier moet worden vervangen. Verzorgers kunnen dat signaal bijvoorbeeld via een SMS-bericht ontvangen.

Slimme luier voor baby's en kinderen

Huggies Nappy Notifier appEen vergelijkbaar systeem is al eens getest door Huggies. De Huggies Nappy Notifier werd in 2013 in Azië geïntroduceerd als een testproduct inclusief app. Het bestond uit een eenvoudige vochtdetector in de luier en een bluetooth zender die een signaal zond naar de telefoon van de ouders. 

Het resultaat was een comfortabele baby en een ouder die minder gestresst was. De luier werd namelijk sneller verschoond en de ouders hoefden zich minder druk te maken over de eventuele inhoud van de luier. 78% van de ouders in het testpanel waren tevreden over het systeem. Dit impliceert een mogelijkheid voor een vergroting van de afzet van het systeem en ook dat het in de toekomst wellicht standaard wordt voor luiers.

Tot op heden is een dergelijk systeem echter nog niet op de markt voor consumenten.


Wellicht vind je dit ook interessant

Welke zwemluiers moet ik kopen?

Waarom zijn er zwemluiers en zwembroekjes, welke soorten zwemluiers zijn er, welke moet ik kopen en waar kan ik dit doen?

Luieremmers - voordelen en merken

Wat is een luieremmer en wat moet je weten voor je de juiste luieremmer kiest? 


Facebook

MEER OVER LUIERS

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!