De Slimme Luier

Snelle vervanging van een vieze luier is een uitdaging voor verzorgers van oudere of bedlegerige patiënten. Onderzoekers zijn nu bezig met een systeem dat een signaal afgeeft als de luier is gebruikt.

Informatiesysteem voor vieze luier in de ouderenzorgHet systeem bestaat uit een vervangbare sensor strip en bijbehorende software. De sensorstrip geeft een seintje wanneer een luier moet worden vervangen. Verzorgers kunnen dat signaal bijvoorbeeld via een SMS-bericht ontvangen.

Patiënten liggen hierdoor 90% minder tijd in een natte, vervuilde luier. Dit voorkomt huiduitslag en eventuele infecties bij patiënten. Doordat verzorgers minder vaak handmatig hoeven te controleren hebben ze ook meer tijd voor andere verzorgende taken.

De slimme luier

Het systeem bestaat uit een vervangbare sensor strip en bijbehorende software. De sensorstrip geeft een seintje wanneer een luier moet worden vervangen. Verzorgers kunnen dat signaal bijvoorbeeld via een SMS-bericht ontvangen.

Slimme luier voor baby's en kinderen

Huggies Nappy Notifier appEen vergelijkbaar systeem is al eens getest door Huggies. De Huggies Nappy Notifier werd in 2013 in Azië geïntroduceerd als een testproduct inclusief app. Het bestond uit een eenvoudige vochtdetector in de luier en een bluetooth zender die een signaal zond naar de telefoon van de ouders. 

Het resultaat was een comfortabele baby en een ouder die minder gestresst was. De luier werd namelijk sneller verschoond en de ouders hoefden zich minder druk te maken over de eventuele inhoud van de luier. 78% van de ouders in het testpanel waren tevreden over het systeem. Dit impliceert een mogelijkheid voor een vergroting van de afzet van het systeem en ook dat het in de toekomst wellicht standaard wordt voor luiers.

Tot op heden is een dergelijk systeem echter nog niet op de markt voor consumenten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Daarom kies je voor luierbroekjes!

Luierbroekjes hebben veel voordelen voor jou en je kindje! Op Luierinfo.nl hebben we ze op een rij gezet!

Luieruitslag, informatie en tips

Wat is luieruitslag is en hoe wordt het veroorzaakt? Hier vind je tips en tricks om luieruitslag te voorkomen en te genezen.


Facebook

MEER OVER LUIERS

#smelfie - Man en luiers!

Onderdelen van de wasbare luier

Wereldrecord luiers verwisselen