Luier verschonen - benodigdheden

Als je de luier van je kindje gaat verschonen is het handig om alle benodigdheden vast klaar te leggen. Welke producten heb je nodig bij het verschonen van een luier?

De beentjes van je kind in de ene hand, de vieze luier in de andere hand en de schone luier aan de andere kant van de kamer! Altijd zo'n gepruts. Zorg er daarom voor dat je alle producten die je nodig gaat hebben klaar hebt liggen voordat je aan het verschonen gaat! De onderstaande producten worden over het algemeen het meeste gebruikt. 

Essentiële benodigdheden

1. Verzorgingskussen

Zorg dat je kindje op een zachte, hygiënische, wasbare ondergrond kan liggen. Als je geen verzorgingskussen bij de hand hebt kun je bijvoorbeeld ook een handdoek op een zachte ondergrond leggen.

2. Luieremmer

De vieze luier kun je gelijk in de luieremmer gooien. De luier kan uiteraard ook in een afvalzak. 

3. Een schone luier

Uiteraard heb je een schone luier nodig. Klap deze vast open zodat je gelijk weer om kunt doen als je je kindje schoongemaakt hebt.

4. Luierdoekjes

Met luierdoekjes of watten maak je je baby weer schoon. Eventueel kun je hier ook lauw water bij gebruiken.

Extra benodigdheden 

1. Beschermende zalf

Leg de beschermende zalf, die je bijvoorbeeld gebruikt omdat je kindje last heeft van luieruitslag, alvast klaar.

2. Schone kleren

Het kan dat de kleren van je kindje ook vies zijn geworden. Ook kunnen ze vies worden tijdens het verschonen. Zorg dat schone kleren binnen handbereik liggen.

3. Afleiding

De meeste kindjes vinden verschonen niet zo leuk. Zorg daarom voor afleiding! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knuffelbeest of een spiegel.

4. Extra luier ter beschikking

Het gaat bij iedere ervaren 'verschoner'nog wel een fout, kan gebeuren! Gaat het bij jou ook toch te vaak fout? Leg dan alvast een extra luier klaar om alle 'rampen' te voorkomen. 

Benodigdheden verschonen

Wellicht vind je dit ook interessant

Luieruitslag, informatie en tips

Wat is luieruitslag is en hoe wordt het veroorzaakt? Hier vind je tips en tricks om luieruitslag te voorkomen en te genezen.

Luieremmers - voordelen en merken

Wat is een luieremmer en wat moet je weten voor je de juiste luieremmer kiest? 


Facebook

MEER OVER LUIERS

Wanneer verschonen?

Zindelijk worden: hoe maak ik mijn kind snel zindelijk?

Zó bespaar je meer dan 500 euro op luiers!