Luier verschonen - benodigdheden

Als je de luier van je kindje gaat verschonen is het handig om alle benodigdheden vast klaar te leggen. Welke producten heb je nodig bij het verschonen van een luier?

Voor het verschonen van een luier (lees ook ons 10 stappen plan) kun je onderstaande producten klaarleggen. Je zult merken dat het verschonen van je kindje op deze manier een stuk prettiger wordt!

- Verzorgingskussen
Zorg dat je kindje op een zachte, hygiënische, wasbare ondergrond kan liggen. Als je geen verzorgingskussen bij de hand hebt kun je bijvoorbeeld ook een handdoek op een zachte ondergrond leggen

- Luieremmer
De vieze luier kun je gelijk in de luieremmer gooien. De luier kan uiteraard ook in een afvalzak. 

- Een schone luier
Uiteraard heb je een schone luier nodig. Klap deze vast open zodat je gelijk weer om kunt doen als je je kindje schoongemaakt hebt.

Luierdoekjes
Met luierdoekjes of watten maak je je baby weer schoon. Eventueel kun je hier ook lauw water bij gebruiken.

- Eventueel beschermende zalf
Leg de beschermende zalf, die je bijvoorbeeld gebruikt omdat je kindje last heeft van luieruitslag, alvast klaar.

- Schone kleren
Het kan dat de kleren van je kindje ook vies zijn geworden. Ook kunnen ze vies worden tijdens het verschonen. Zorg dat schone kleren binnen handbereik liggen.

Afleiding
Je kindje vindt verschonen meestal niet leuk. Zorg daarom voor afleiding! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knuffelbeest of een spiegel.

Wellicht vind je dit ook interessant

Welke maat luier heb ik nodig?

Luiers hebben verschillende maten. Maar welke maat heeft jouw kindje nodig? Dat hangt af van het gewicht van je kindje, maar ook van het luier merk!

Hoe wordt mijn kind snel zindelijk?

Je kind wordt niet automatisch zindelijk. Hier heb je zelf veel invloed op. Met onze tips wordt je kind hopelijk sneller zindelijk en hoef je geen luiers meer te kopen!


Facebook

MEER OVER LUIERS

Luieremmers - voordelen en merken

Fabriek om luiers te recyclen

Agent organiseert luier drive-in na arrestatie luierdief

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!