Luieremmers - voordelen en merken

Eén van de benodigdheden bij het verschonen van je kindje is een luieremmer. Ben je zwanger van je eerste kind en heb je een babyuitzetlijst van je verloskundige gekregen, dan staat een luieremmer vast wel op de lijst. Maar wat is een luieremmer precies en wil je weten hoe je een goede luieremmer kiest? Lees dan verder.

Luier.nl Redactie
5 maart 2019 20:40

LuieremmersVerschonen

Wat zijn de voordelen van een luieremmer?

Een luieremmer is een tijdelijke opvangbak voor vieze luiers, die binnen handbereik staat bij het verschonen. Dat is makkelijk want dan hoef je niet voor elke vieze luier naar de gewone vuilnisbak te lopen. Ook ’s nachts is een luieremmer bijzonder handig als je de luier van je kindje moet verschonen. Onderbroken nachten zijn al vermoeiend genoeg en dan zit je niet te wachten op een wandeling naar de vuilniscontainer die buiten staat. In dit geval kun je de luier makkelijk in de luieremmer weggooien en snel weer je bed inkruipen.

Vergelijk luieremmers

Via de speciale luieremmer vergelijk pagina kun je gemakkelijk alle soorten luieremmers met elkaar vergelijken. Je kunt filteren op eigenschappen die jij belangrijk vindt bij een luieremmer. Filter bijvoorbeeld op luieremmers met een anti-geursysteem, kinderslot of eentje die geschikt is voor wasbare luiers. Zo vind je gemakkelijk de luieremmer die het beste bij jou past. Waarna je je keuze hebt gemaakt krijg je een lijst te zien van waar jouw toekomstige luieremmer te koop is.

Een luieremmer heeft ook de eigenschap om onaangename geurtjes tegen te gaan. En dat heb je bij vieze luiers echt nodig! Fabrikanten gebruiken verschillende systemen die ervoor zorgen dat de ongewenste geur van gebruikte luiers weg blijft. Bijvoorbeeld een emmer met een cassette navulling zoals Sangenic waarbij elke luier apart verpakt wordt in plastic. Of een emmer met een luchtdicht afsluitsysteem zoals de Diaper Champ of de UBBI.

Hoe kies je de meest geschikte luieremmer?

Er zijn verschillende soorten luieremmers op de markt. Naast het systeem dat gebruikt wordt om nare geurtjes tegen te gaan is het materiaal van de emmer ook belangrijk. Plastic absorbeert geuren terwijl staal dit niet doet. Voor je een keuze maakt is het goed om eerst te kijken hoe de luieremmer werkt. Wij hebben een paar van de meeste verkochte luieremmers voor je verzameld. Bekijk de filmpjes op YouTube:

Diaper Champ:

UBBI:

Sangenic:

Tip: vind je een luieremmer te duur om zelf aan te schaffen, zet het dan op je wensenlijstje met kraamcadeaus!

Wat kun je nog meer doen tegen vieze geurtjes?

Stel je hebt een luieremmer aangeschaft. Deze tips helpen je om je luieremmer optimaal te gebruiken zodat vieze geurtjes echt wegblijven:

  • Vouw de luiers die je weggooit in de emmer strak dicht, zodat de geur zoveel mogelijk in de luier blijft.
  • Als je een luieremmer zonder navulcassette gebruikt kun je de poepluiers in een extra plastic zakje verpakken voordat je ze in de emmer deponeert. Dan blijft de geur ook weg, zelfs tijdens het leeg maken van de emmer. Deze oplossing is helaas niet milieuvriendelijk.
  • Maak de emmer regelmatig leeg, vooral als er veel poepluiers in zitten.
  • Maak de emmer regelmatig schoon met antibacteriële schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld Dettol.
  • Een handige oma’s tip is het gebruik van zuiveringszout als natuurlijke luchtverfrisser. Een paar eetlepels zuiveringszout op de bodem van je luieremmer absorberen nare geurtjes. Vervang het zout dan elke 2 weken.
  • Een iets duurdere oplossing is de Branbantia Luchtverfrisser die je makkelijk aan de binnenkant van de deksel kan bevestigen. Deze luchtverfrisser verspreidt frisse geur met een duur van 4 tot 6 weken.
  • Bedenk je na dit artikel dat je luiers nodig om weg te gooien in je handige luieremmer? Check dan snel de luier aanbiedingen van deze week!

Ben je geinteresseerd geraakt om een luieremmer aan te schaffen? Bekijk in dat geval de luieremmer vergelijk pagina!

Deel