Luiers verschonen in 10 stappen

Een pasgeboren baby gebruikt ongeveer 8 luiers per dag en moet dus ook 8 keer per dag verschoond worden. Hier vind je een 10-stappenplan voor het verschonen van een luier.

1. Bereid je goed voor

Zorg er voor dat alles wat je nodig hebt bij het verschonen van de luier binnen handbereik ligt. Hierdoor hoef je je baby tijdens het verschonen niet alleen achter te laten. 

2. Maak de luier los

Maak de luier los, maak hem verder open, veeg de vuiligheid weg en breng de voorkant van de luier tot onder de billetjes. 

3. Maak de voorkant schoon

Gebruik hiervoor luierdoekjes. Begin bij de buik van je kindje en maak daarna de beentjes en het geslachtsdeel schoon. Wij raden aan om zeker niet op de luierdoekjes te besparen.

4. Maak de billetjes schoon

Pak de enkeltjes van je kindje in één hand en til deze omhoog. Om je kindje geen pijn te doen kun je een vinger tussen de enkeltjes houden. Maak de billetjes schoon met luierdoekjes en verwijder de luier. 

5. Ruim de vieze luier op

Vouw de luier dicht en doe hem in de vuilnisbak of luieremmer. 

6. Schuif de nieuwe luier onder je kindje

Pak de enkeltjes van je baby weer in je hand en schuif het deel van de luier waar de plakstrip op zit onder je kindje. De bovenrand van de luier moet hierbij rond het middel van je kindje komen te zitten. 

7. Vouw de voorkant voor het buikje

Leg de benen weer neer en vouw de voorkant van de luier voor het buikje. 

8. Plak de luier vast

Maak de plakstrip aan één kant los en plak hem vast. Vervolgens doe je aan de andere kant hetzelfde. 

9. Controleer of de luier goed zit

Er moet voldoende ruimte (ongeveer één vinger) zijn tussen het buikje en de luier. Ook moeten de randjes bij de beentjes naar buiten wijzen. 

10. De kleertjes kunnen weer aan!
 


Wellicht vind je dit ook interessant

Welke maat luier heb ik nodig?

Luiers hebben verschillende maten. Maar welke maat heeft jouw kindje nodig? Dat hangt af van het gewicht van je kindje, maar ook van het luier merk!

Huggies verkoopt weer luiers!

Huggies heeft sinds september 2017 weer luiers op de Nederlandse markt. De jaren daarvoor waren alleen Little Swimmers en DryNites van Huggies te koop. Het merk heeft per september 2017 dus ook weer babyluiers te koop.


Facebook

MEER OVER LUIERS

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!