Wanneer verschonen?

Hoe kun je bepalen dat je kindje een vieze luier heeft en dat het dus tijd is om de luier te vervangen?

Waarom moet je de luier op tijd verschonen?

Voor je kindje is het natuurlijk niet fijn om met een volle luier rond te lopen. Als je echt te lang wacht dan lekt de luier door en worden de kleertjes ook nat. Daarnaast kan de poep of plas het huidje ruw maken en luieruitslag veroorzaken. Om infecties te voorkomen moet je dus regelmatig controleren of de luier van je baby verschoond moet worden.

Hoe weet je dat je de luier moet verschonen?

Het probleem is dat het niet altijd makkelijk te bepalen is of een luier vies is. Wegwerpluiers absorberen vocht tegenwoordig bijzonder goed, dus kun je de vochtigheid soms pas bepalen als de luier verzadigd is. Het voordeel is dat de meeste baby's er geen last van hebben als de luier nat is.

Toch is het belangrijk om te weten dat je de luier moet verschonen. Wij raden aan om iedere paar uur met een schone vinger even te controleren of de luier nat is. Als je dit vies vind kun je de luier natuurlijk ook gewoon om de paar uur verschonen!

Wellicht vind je dit ook interessant

Luieremmers - voordelen en merken

Wat is een luieremmer en wat moet je weten voor je de juiste luieremmer kiest? 

Luier verschonen - benodigdheden

Als je de luier van je kindje gaat verschonen is het handig om alle benodigdheden vast klaar te leggen. Welke producten heb je nodig bij het verschonen van een luier? 


Facebook

MEER OVER LUIERS

Moeder geschokt: naald in nieuwe luier

Pampers laat boom planten bij aankoop luiers

Zwitsal luiers

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!