Wanneer zindelijk?

Elk kind is anders maar toch proberen we enkele "richtlijnen" te geven over zindelijkheid, zodat je tenminste een idee hebt!

18 maanden 

De meeste kinderen kunnen na 18 maanden lichamelijk hun plas ophouden. Helaas weten ze dit zelf nog niet en denken ze er nog lang niet altijd aan.

24 tot 36 maanden

Tussen het tweede en het derde jaar leert je kindje om de plas en poep overdag op te houden. Je kindje weet nu dat hij of zij naar het toilet moet en blijft overdag dus droog

36 tot 72 maanden

Je kindje leert nu ook om 's nachts droog te blijven en heeft geen luier meer nodig!

Maar…

Zoals we al eerder aangaven zijn dit slecht richtlijnen en kan de praktijk er helemaal anders uitzien. Ook kan het voorkomen dat je kindje een terugval krijgt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals een veranderende omgeving of spanningen. Wij raden je aan om in alle gevallen geduld te hebben. Je kindje moet de tijd krijgen om zindelijk te worden en zal daar op een gegeven moment zeker klaar voor zijn. 

Training

Om het proces iets te versnellen kun je met je kindje trainen. Over het trainen van zindelijkheid kun je in ons artikel Hoe wordt mijn kind zindelijk meer lezen.

Wellicht vind je dit ook interessant

Kosten: wegwerp vs. wasbare luiers

Er zijn verschillende soorten luiers. Luiers die je opnieuw kunt gebruiken door ze te wassen en de wegwerpluier. Welke is het handigst en welke luier is het goedkoopst?

Wegwerpluier of katoenen luier

Kies je als kersverse ouders voor wegwerpluiers of katoenen luiers? Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. De keuze is erg persoonlijk...


Facebook

MEER OVER LUIERS

Wasbare luier: milieuvriendelijk

Paasactie: win één van de 5 Pampers maandboxen! (Gesloten)

Pampers laat boom planten bij aankoop luiers