Welke zwemluiers moet ik kopen?

Waarom zijn er zwemluiers en zwembroekjes, welke soorten zwemluiers zijn er, welke moet ik kopen en waar kan ik dit doen?

Let op: Dit is een oud artikel. Lees hier meer over zwemluiers

Waarom zijn er zwemluiers?

Als je kindje gaat zwemmen kun je geen gebruik maken van een normale luier. Deze zijn er namelijk voor gemaakt om vocht op te nemen. In een zwembad zullen deze luiers zich dus helemaal volzuigen.

De makkelijkst oplossing is om je kindje helemaal geen luier om te doen en naakt te laten zwemmen. Dit is echter niet erg hygienisch, want je loopt het risico dat je kindje in het zwembad poept of plast. 

Gelukkig is er ook nog een andere oplossing: de zwemluier!

Wat zijn zwemluiers?

Zwemluiers zwellen niet op in het water zoals normale luiers. Dit betekent dat je kindje gewoon lekker in het water kan spartelen, zonder dat de luier afzakt of los gaat zitten door het gewicht. Ideaal dus voor een leuk bezoekje aan het zwembad of het strand!

Huggies Little Swimmers

De meest gebruikte zwemluier is de zwemluier van Huggies, de Huggies Little Swimmers. Dit wegwerp-zwembroekje heeft plakstrips zoals de normale luiers en de randjes zijn van elastiek zodat lekken wordt voorkomen. Als bonus zitten er op de zwemluiers een Disney-printzodat de kleine de zwemluier met plezier aandoet! De zwemluier is in de meeste supermarkten en drogisterijen te krijgen. Je kunt Huggies Little Swimmers ook online bestellen.

Aquanappie

Naast de wegwerpzwemluier van Huggies is er ook een wasbare variant, de Aquanappie. Aquanappie is een zwembroekje van Hydrokids en door een laagje zachte hygiënefolie prettig in gebruik. De Aquanappies zijn afgezet met elastische randen zodat lekken wordt voorkomen. Het zwembroekje bestaat uit drie lagen en is na een wasbeurt op 40° gewoon weer opnieuw te gebruiken. Aquanappie is in de maten 1, 2, 3 en 4 te koop bij onder andere Bol.com.

Tenslotte

Ook op Zwemluiers.nl vind je verschillende wasbare zwemluiers van vijf verschillende merken.

Bij de aankoop van een zwemluier moet je dus vooral de keus maken of je wegwerp- of wasbare luiers wilt gebruiken. Met beide varianten kan je kindje lekker spelen in het water!

Wellicht vind je dit ook interessant

Win 3x2 gratis tickets voor de Negenmaandenbeurs: winnaars bekend!

Wil jij dit voorjaar gratis naar de Negenmaandenbeurs? Luierinfo geeft 3x2 tickets weg voor het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby's. Doe mee en win!

Zó bespaar je meer dan 500 euro op luiers!

Luiers zijn duur en dus een grote kostenpost voor jonge ouders. Door hier gebruik van te maken kun je meer dan 500 euro besparen, en als je goed oplet zelfs nog veel meer! Hieronder vind je een rekenvoorbeeld.


Facebook

MEER OVER LUIERS

Huggies verkoopt weer luiers!

Hoe luiers duurzamer te maken?

Vader mag vrouwentoilet niet in om luier te verschonen