Welke zwemluiers moet ik kopen?

Waarom zijn er zwemluiers en zwembroekjes, welke soorten zwemluiers zijn er, welke moet ik kopen en waar kan ik dit doen?

Let op: Dit is een oud artikel. Lees hier meer over zwemluiers

Waarom zijn er zwemluiers?

Als je kindje gaat zwemmen kun je geen gebruik maken van een normale luier. Deze zijn er namelijk voor gemaakt om vocht op te nemen. In een zwembad zullen deze luiers zich dus helemaal volzuigen.

De makkelijkst oplossing is om je kindje helemaal geen luier om te doen en naakt te laten zwemmen. Dit is echter niet erg hygienisch, want je loopt het risico dat je kindje in het zwembad poept of plast. 

Gelukkig is er ook nog een andere oplossing: de zwemluier!

Wat zijn zwemluiers?

Zwemluiers zwellen niet op in het water zoals normale luiers. Dit betekent dat je kindje gewoon lekker in het water kan spartelen, zonder dat de luier afzakt of los gaat zitten door het gewicht. Ideaal dus voor een leuk bezoekje aan het zwembad of het strand!

Huggies Little Swimmers

De meest gebruikte zwemluier is de zwemluier van Huggies, de Huggies Little Swimmers. Dit wegwerp-zwembroekje heeft plakstrips zoals de normale luiers en de randjes zijn van elastiek zodat lekken wordt voorkomen. Als bonus zitten er op de zwemluiers een Disney-printzodat de kleine de zwemluier met plezier aandoet! De zwemluier is in de meeste supermarkten en drogisterijen te krijgen. Je kunt Huggies Little Swimmers ook online bestellen.

Aquanappie

Naast de wegwerpzwemluier van Huggies is er ook een wasbare variant, de Aquanappie. Aquanappie is een zwembroekje van Hydrokids en door een laagje zachte hygiënefolie prettig in gebruik. De Aquanappies zijn afgezet met elastische randen zodat lekken wordt voorkomen. Het zwembroekje bestaat uit drie lagen en is na een wasbeurt op 40° gewoon weer opnieuw te gebruiken. Aquanappie is in de maten 1, 2, 3 en 4 te koop bij onder andere Bol.com.

Tenslotte

Ook op Zwemluiers.nl vind je verschillende wasbare zwemluiers van vijf verschillende merken.

Bij de aankoop van een zwemluier moet je dus vooral de keus maken of je wegwerp- of wasbare luiers wilt gebruiken. Met beide varianten kan je kindje lekker spelen in het water!

Wellicht vind je dit ook interessant

Zwitsal luiers

Vanaf oktober 2017 verkoopt Zwitsal luiers. De luiers zijn ongeparfumeerd, maar je kunt de kenmerkende Zwitsalgeur toevoegen met een apart Zwitsal geurbuiltje.

Wegwerpluier of katoenen luier

Kies je als kersverse ouders voor wegwerpluiers of katoenen luiers? Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. De keuze is erg persoonlijk...


Facebook

MEER OVER LUIERS

Nodig vrienden en familie uit voor de Luierinfo-nieuwsbrief!

Lupilu - de luiers van Lidl

Welke zwemluiers moet ik kopen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je elke week op de hoogte worden gehouden van de beste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief!